ukenru
profilaktika-spalakhiv-infektsiynikh-khvorob-na-kiyivschini-ta-zhitomirschini-zaversheno-perevirki

Профілактика спалахів інфекційних хвороб: на Київщині та Житомирщині завершено перевірки

 • 554787 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. На деокупованих територіях Житомирської та Київської областей завершена перевірка епідемічної ситуації. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Одразу після деокупації на відповідних територіях починають працювати фахівці обласних або міських центрів контролю та профілактики хвороб разом з фахівцями Держпродспоживслужби. В чому полягає їх основна робота, відповідними командами область розділяється на відповідні сектори, й команда із фахівців заходить на цю територію для того, щоб дослідити зразки питної води, зразки атмосферного повітря, зразки ґрунту і для того, щоб переконатися в тому, що ця територія є дійсно безпечною для повернення мешканців у свої домівки…", - розповів Кузін.

Деталі

За його словами, якщо за результатами такого дослідження виникає підозра або ризик того, що питна вода може не відповідати тим чи іншим нормам, то відповідні маркування такого джерела водопостачання проводиться разом з місцевою владою.

"Окремо ми маємо інформацію про аварії на хімічних об'єктах, сховищах пального, хімікатів, промислових об'єктах, якщо такі аварії відбувалися впродовж тимчасової окупації, то відповідно навколо таких місць відбувається забір ґрунту, щоб також переконатися в його безпечності", - зазначив Кузін.

Він наголосив, що ці заходи запроваджуються для недопущення спалахів інфекційних хвороб.

"До прикладу наведу Київську область, така робота там відбувалася з 12 по 21 квітня, було відвідано 159 населених пунктів у 14 об'єднаних територіальних громадах. Зараз така робота продовжується в Чернігівській області, вже 48% області було проінспектовано, в Сумській області – 70%, але на жаль цей відсоток буде зменшуватися враховуючи те, що територія розширюється і почалися обстріли. В Житомирській та Київській області така робота завершена повністю", - розповів Кузін.

Доповнення

Головний інфекціоніст України, заслужений лікар, професор Ольга Голубовська розповіла в інтерв'ю УНН, що війну, як і інші соціальні потрясіння, супроводжують інфекційні хвороби. Також вона розповіла чи можуть Україну чекати спалахи інфекційних захворювань.

Українські Національні Новини

Суспільство