ukenru
proekt-minfinu-ne-zabezpechit-prozorist-lotereynogo-rinku-ekspert

Проект Мінфіну не забезпечить прозорість лотерейного ринку - експерт

 • 8570 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Розроблений Міністерством фінансів проект ліцензійних умов для лотерейних операторів лише ускладнить ситуацію на ринку. Про це в ефірі однієї із радіостанцій заявив президент компанії "М.С.Л." Георгій Ложенко, передає УНН.

"Запропонований Мінфіном проект ліцензійних умов ніяким чином не забезпечує прозорість ринку. Тобто, якщо держава, відповідні контролюючі органи не бачать і не контролюють в онлайн-режимі гроші, які йдуть від гравця до оператора, від оператора повертаються чи гравцю, чи в бюджет, чи витрачаються на свої потреби, там, маркетинг, персонал, оренда – все там, що пов’язано з виробництвом лотерей, якщо це все не прозоро і не забезпечено довірою людей, то ринок не буде існувати або буде існувати в "сірій зоні", - сказав Г.Ложенко.

Він наголосив, що саме через відсутність прозорості на сьогоднішній день ринок достатньо криміналізований. А в майбутньому це буде призводити до нових скандалів.

Для виправлення ситуації на українському лотерейному ринку потрібно просто скористатися іноземним досвідом, переконаний Г.Ложенко.

"У більшості країн світу є відповідні світові стандарти, дотримання яких дає змогу контролювати рух коштів", - сказав він.

Окрім того, Г.Ложенко критично висловився щодо закладених у бюджет на 2018 рік прибутків від лотерейного ринку.

"Те, що закладено в бюджеті - це профанація, бо це спосіб збирання коштів не з ринку. Це збирання коштів з дверей ігорних закладів. Тобто, це, знаєте, як збирати кошти на базарі за місце, яке відводиться для торгівлі овочами чи м’ясом. Це безглуздя", - наголосив він.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет визнав регуляцію лотерейного ринку неефективною та не підтримав проект ліцензійних умов Мінфіну.

Не підтримали документ Мінфіну і в Держказначействі та Регуляторній службі.

Як повідомляв УНН, Мінфін звинуватили у знищенні лотерейного ринку.

Українські Національні Новини

Економіка