ukenru
proekt-byudzhetu-2021-proyshov-bi-legshe-v-parlamenti-yakbi-poperedno-buv-obgovoreniy-z-nardepami-razumkov

Проект Бюджету-2021 пройшов би легше в парламенті, якби попередньо був обговорений з нардепами – Разумков

 • 12445 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що якби первинний документ бюджету на 2021 рік був би частково, або повністю обговорений з народними депутатами, його проходження у стінах парламенту було б легше. Про це Разумков заявив в ефірі телеканалу ZIK, передає кореспондент УНН.

Разумков нагадав, що завтра після години запитань до уряду, буде презентований проект бюджету у Верховній Раді України, і після цього він буде направлений на опрацювання в першу чергу профільного комітету, комітету з питань бюджету і також до цього будуть долучені всі інші народні депутати, і комітети по галузевому направленню.

"Дійсно не можу не погодитися з колегами, що якби первинний документ був би частково, або повністю обговорений з колегами, народними депутатами, його проходження у стінах парламенту було б легше. Я думаю, що це буде не простий процес, але конструктивний. Народні депутати до цього налаштовані", - сказав Разумков.

Як повідомлялося, презентація проекту Держбюджету-2021 у ВР відбудеться у п’ятницю.

Нагадаємо, Данило Гетманцев заявив, що деякі моменти проекту Бюджету-2021 викликають занепокоєння.

Як повідомляв УНН, 14 вересня Кабмін вніс проект Бюджету-2021 до Ради. Основні показники проекту передбачають дефіцит бюджету на рівні 270 млрд грн; середньомісячна зарплата — 13,6 тис. грн; зростання мінімалки до 6 тис. грн з 1 січня 2021 року та з 1 липня — до 6,5 тис. грн; курс 29,1 грн за долар; споживча інфляція — 7,3%; державний борг до ВВП — 64,6%.

Українські Національні Новини

Політика