prodovzhimo-vimagati-dali-kuleba-schodo-neviznannya-ssha-rosiyi-krayinoyu-sponsorom-terorizmu

Продовжимо вимагати далі: Кулеба щодо невизнання США росії країною-спонсором тероризму

 • 110432 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Україна продовжуватиме вимагати визнати російську федерацію країною-спонсором тероризму. Про це в ефірі національного телемарафону заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, реагуючи на відмову США внести росію до відповідного списку, передає УНН.

Цитата

“Ми вимагали, вимагаємо і будемо вимагати визнання росії державою-спонсором тероризму. Те, що наразі адміністрація Байдена не готова ухвалити таке рішення, не означає, що воно ніколи не може бути ухвалене. І ми працюватимемо над тим, щоб росію визнали тим, ким вона насправді є”, – заявив Кулеба.

Деталі

Він зазначив, що починаючи з 24 лютого Україна вже неодноразово, і не лише з США, проходила процес, “коли спочатку ми чули "ні", але потім, зрештою, це рішення ухвалювалося”.

“Це стосувалося і надання тієї чи іншої зброї та ухвалення тих чи інших санкцій. Тому я переконаний, що робота з Америкою на цьому напрямку буде продовжуватись. І ми надзвичайно вдячні США за все, що вони зробили, і продовжують робити для України. І тут лідерство президента Байдена є очевидним. Але в цьому конкретному питанні ми не відступимо, і будемо надалі наполягати на своєму”, – сказав Кулеба.

Доповнення

Сполучені Штати Америки остаточно відмовилися вносити росію до списку країн-спонсорів тероризму. Прессекретар Білого дому Карін Жан-П’єр заявила, що така пропозиція, на думку керівництва США, не є “ефективною”.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Рада безпеки ООН збереться у середу на засідання щодо України

     • 141680 переглядiв

    Ф'юрі запропонував Джошуа 40% гонорару

     • 210404 переглядiв