ukenru
prodazh-ukrayinskoyi-zemli-inozemtsyam-vidterminuyut-do-2024-roku-goncharuk

Продаж української землі іноземцям відтермінують до 2024 року - Гончарук

 • 19626 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Сьогодні представлено доопрацювану модель — парламентський комітет з аграрної політики на основі урядового законопроекту створив інтегрований проект закону про обіг землі. Про це повідомив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук на своїй сторінці у Facebook, а також додав, що у документі зазначено, що іноземці не зможуть придбати землю в Україні до 2024 року, передає УНН.

"В усьому світі є цивілізований ринок землі, конкуренція та ринкові ціни. У нас ні. Ми маємо 42 млн га сільськогосподарської землі. Це як вся площа 10-ти Нідерландів, 8-ми Словаччин або 5-ти Австрій. А цивілізованого ринку землі немає. Зате є сірі корупційні схеми", - написав Гончарук.

Він також додав, що "ми довго працювали над проектом земельної реформи. Представили законопроект про обіг сільськогосподарських земель. Проте, отримали чимало застережень і хвилювань".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У профільному комітеті ВР розповіли, що формуватиме вартість землі на ринку

"На останній нараді у Президента разом із ключовими аграрними асоціаціями та фермерами, вислухали всі зауваження і пропозиції. Почули!!! Сьогодні представлено доопрацювану модель — парламентський комітет з аграрної політики на основі урядового законопроекту створив інтегрований проект закону", - написав він.

Прем'єр також назвав основні моменти нового проекту про обіг землі: "Компанії, кінцевим бенефіціаром яких є іноземці, не зможуть купити українську землю. Це не стосується тих іноземних громадян, які вже більше 3-ох років працюють на українські землі та сплачують податки в український бюджет".

Також він розмістив картинку, де зазначено, що до 01.01.2024 року компанія, бенефіціаром якої є іноземці, не зможе купити землю.

Нагадаємо, уряд планує до серпня 2020 року внести усі сільгоспземлі до Держгеокадастру.

Українські Національні Новини

Політика