ukenru
prodazh-derzhkompaniy-u-zelenskogo-khochut-pochati-z-bankiv

Продаж держкомпаній: у Зеленського хочуть почати з банків

 • 14391 переглядiв

КИЇВ. 30 липня. УНН. За сприяння Міжнародного валютного фонду Президент України Володимир Зеленський хоче продати державні компанії. Банки будуть продані в першу чергу. Про це в інтерв'ю Bloomberg розповів заступник голови Офісу президента Олексій Гончарук, передає УНН.

"Банки повинні бути продані в першу чергу. Я хочу, щоб 10 великих системних банків увійшли в Україну. Для цього нам потрібно продемонструвати економічне зростання, незалежність національного регулятора - Центрального банку - і налагодити судову систему", - сказав Гончарук.

За його словами, у той час, як президент США Дональд Трамп і турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган тиснуть на їх центральні банки, Зеленський розуміє необхідність поважати незалежність грошово-кредитної політики і підтримує голову Національного банку України Якова Смолія.

"Ніхто не буде намагатися створювати інструменти, щоб захопити контроль. У команди Президента дуже чітке розуміння того, що, якщо незалежності цього інституту буде завдано збитків, інвестори і бізнес відреагують негайно", - додав він.

Як повідомляв УНН, раніше Зеленський заявив, Україна готова до нової програми з МВФ після формування уряду.

Українські Національні Новини

Політика