problemy-z-oplatoiu-zatrymuiut-postachannia-rosiiskoi-nafty-do-indii-reuters

Проблеми з оплатою затримують постачання російської нафти до Індії - Reuters

 • 39496 переглядiв

Постачання російської сирої нафти Sokol Індійській нафтовій корпорації (IOC) було затримано через проблеми з оплатою, що змусило найбільшого нафтопереробника Індії використовувати свої запаси і купувати більше нафти на Близькому Сході, з посиланням на джерела, знайомі із ситуацією, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

IOC - єдиний державний нафтопереробний завод, який уклав річну угоду на купівлю різних російських сортів нафти, включаючи Sokol, у російської нафтової компанії "Роснефть". Нафта Sokol для IOC постачає ТОВ "Сахалін-1" - підрозділ "Роснефти", повідомили джерела.

Індійські державні нафтопереробні підприємства розраховують торгівлю нафтою з росією в дирхамах Об'єднаних Арабських Еміратів після того, як уряд порадив їм не використовувати китайський юань, хоча приватні нафтопереробні заводи, як і раніше, платять у юанях через відсутність альтернативи.

Платежі IOC за нафту Sokol було утруднено, оскільки ТОВ "Сахалін-1" не змогло відкрити рахунок у банку в ОАЕ для прийому платежів у дирхамах, повідомили джерела.

За даними відвантаження, IOC мала отримати шість вантажів нафти Sokol з кінця листопада по грудень. Це включало NS Century, яка потрапила під санкції США минулого місяця.

Дані показують, що зараз ці вантажі переважно курсують навколо Індії та Шрі-Ланки, тоді як NS Century прямує до Сінгапуру.

"Постачальник має намір постачати сиру нафту. Сподіваюся, рішення буде знайдено найближчим часом", - сказало одне із джерел.

Доповнення

Індія стала найбільшим покупцем морської нафти із росії після відступу європейських покупців після вторгнення росії в Україну минулого року.

Міністерство нафти Індії повідомило парламентській комісії, що державні нафтові компанії стикаються з труднощами при оплаті за російську нафту, оскільки не всі індійські банки можуть опрацьовувати платежі за російську нафту в доларах США, згідно з доповіддю, представленою в парламенті минулого тижня.

Індійські нафтопереробні заводи купують російську нафту на умовах постачання на тлі санкцій. Минулого року Індія створила механізм оплати у рупіях імпорту, включаючи сиру нафту.

Проте постачальники висловили стурбованість щодо репатріації коштів та високих витрат, пов'язаних із конвертацією коштів, а також ризиків коливань обмінного курсу, повідомили у міністерстві парламентської комісії.

Там додали, що постачальники попросили IOC нести додаткові транзакційні витрати на прийом платежів у рупіях.

Міністерство також повідомило комісії, що індійські нафтопереробні заводи дотримуються стелі цін у 60 доларів за барель, встановлену країнами G7 на нафту в російських портах.

Юлія Шрамко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Twitter порушив контракт, не виплативши мільйонні бонуси – Reuters

     • 31824 переглядiв

    У Німеччині через повені побоюються прориву дамби

     • 29506 переглядiв