ukenru
prizovnikiv-u-lavi-zsu-protestuyut-na-antitila-do-covid-19

Призовників у лави ЗСУ на Хмельниччині протестують на антитіла до COVID-19

 • 15790 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. На Хмельниччині у червні-липні цього року до лав Збройних сил України призвуть 630 строковиків. Попередньо, усіх призовників перевірять на наявність коронавірусу та антитіл до COVID-19. Про це у ході брифінгу розповів військовий комісар Хмельницької області Костянтин Радченко, передає УНН із посиланням на "Суспільне".

"У нас зараз є до 1000 ІФА-тестів і до 17 тисяч ПЛР-тестів. У разі, якщо не буде спроможні там тестувати ІФА-методом, будемо тестувати ПЛР. Щоб провести призовну кампанію, нам достатньо тестів для всього молодого поповнення, яке заплановано. Уже відпрацьована дорожня карта по області, як і де відбуватиметься тестування", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ІФА-тест допомагає встановити діагноз, коли ПЛР не спрацьовує - МОЗ.

За словами Радченка, перші призовники вирушать до військових частин 15 червня.

"Призвані військовослужбовці строкової служби до участі в ООС не залучатимуться. Загальна кількість юнаків цього літа, які одягнуть однострій на Хмельниччині – 630 юнаків, з яких 365 - проходитимуть службу у Збройних силах України, 208 - у Нацгвардії, 22 - у Державній прикордонній службі, і 35 - у Державній спеціальній транспортній службі транспорту", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Регіони апелюють до Шмигаля: "застаріла" постанова КМУ блокує придбання тест-систем на COVID-19.

Нагадаємо, 21 травня Міністерство охорони здоров’я України оновило стандарти медичної допомоги при коронавірусній хворобі COVID-19, визначивши необхідність проведення ІФА-тестів на рівні з ПЛР.

Документом передбачено широке застосування ІФА-методу тестування, з метою більш точного та оперативного скринінгу населення на коронавірус.

Згідно із наказом МОЗ №1227 від 20 травня 2020 року, у першу чергу, ІФА-метод дослідження має застосовуватися до пацієнтів з підозрою на коронавірус, до медиків, працівників Національної поліції, Національної гвардії, Держприкордонслужби тощо.

Разом з тим, у регіонів сьогодні виникають складнощі із придбанням ІФА-тестів через застарілу постанову КМУ. Її не оновлюють з 20 травня й досі. Тому губернатори вже апелюють до Шмигаля і сподіваються, що він таки усуне перепони на шляху діагностики COVID-19.

Українські Національні Новини

Суспільство