ukenru
priymayemo-do-vidoma-u-par-zayavili-scho-znayut-pro-yuridichni-zobovyazannya-z-privodu-ordera-na-aresht-putina

"Приймаємо до відома": у ПАР заявили, що знають про юридичні зобов'язання з приводу ордера на арешт путіна

 • 589110 переглядiв

КИЇВ. 19 березня. УНН. Південна Африканська Республіка знає про свої юридичні зобов'язання щодо ордера від Міжнародного кримінального суду на арешт російського диктатора володимира путіна, який, як очікується, візьме участь у саміті БРІКС. Про це заявив представник президента ПАР Вінсент Магвеня, пише УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"Ми, як уряд, усвідомлюємо наше юридичне зобов'язання. Однак, у період до саміту ми будемо продовжувати взаємодіяти з різними зацікавленими сторонами", - заявив представник президента.

Деталі

І хоча офіційного підтвердження візиту путіна не було, очікується, що диктатор візьме участь у 15-му саміті БРІКС, як це було 2013 року.

Такий візит поставить уряд ПАР у хитке становище після ордера на арешт.

"Ми беремо до відома повідомлення про ордер на арешт, який видав МКС. ПАР, як і раніше, прихильна і дуже сильно бажає, щоб війна в Україні була вирішена мирним шляхом через переговори", - заявив Магвеня.

Доповнення

Раніше Sky News писали, що Південна Африка юридично зобов'язана привести у виконання ордер на арешт російського диктатора володимира путіна під час його можливого візиту на конференцію в серпні.

Контекст

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі 17 березня висунув очільнику кремля звинувачення в незаконній депортації українських дітей, яку визнано воєнним злочином згідно з міжнародним правом. Суд видав ордер на арешт диктатора.

МКС працює згідно з Римським статутом, 123 країни є учасниками договору.

Німеччина заявила, що виконає рішення суду в Гаазі й заарештує підозрюваного у злочинах російського диктатора володимира путіна, якщо він приїде до Німеччини.

Українські Національні Новини

Новини Світу