privlasnili-mayzhe-6-mln-grn-derzhpidpriyemstva-volintorf-nabu-i-sap-vikrili-skhemu

Привласнили майже 6 млн гривень держпідприємства "Волиньторф": НАБУ і САП викрили схему

 • 637785 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Ексдиректор державного підприємства "Волиньторф" і керівник приватної компанії підозрюється у заволодінні цінними паперами на суму понад 5,6 млн гривень цього ДП, пише УНН з посиланням на НАБУ.

Деталі

За даними слідства, наприкінці 2013 – початку 2014 року тогочасний директор «Волиньторфу» уклав договори на купівлю на понад 5,6 млн грн цінних паперів за кошти очолюваного ним підприємства. У день купівлі, керівник ДП перепродав ці папери приватній компанії. Врешті-решт, кошти держпідприємство так і не отримало, в результаті йому завдано 5,6 млн грн збитків.

Справу кваліфіковано за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Розслідування цих фактів НАБУ і САП здійснюють з вересня 2021 року після передачі справи за підслідністю від СБУ.

Доповнення

Державне підприємство «Волиньторф» вже понад 25 років є одним з найбільших виробників екологічно чистого виду палива — брикетів торф'яних в Україні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завдали збитків на пів мільярда гривень: справу проти керівництва філії Адміністрації морпортів передали до суду 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    фсб рф отримала завдання вбити пригожина - Буданов

     • 1543768 переглядiв

    Маск назвав можливим місцем поєдинку з Цукербергом Колізей

     • 942695 переглядiв