ukenru
privlasnennya-ponad-2-mln-grn-u-viyskoviy-chastini-pid-aresht-vidpravleno-dvokh-osib

Привласнення понад 2 млн грн у військовій частині: під арешт відправлено двох осіб

 • 13656 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою військовослужбовця та працівницю ЗСУ, які підозрюються у розтраті понад 2,1 млн гривень. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ДБР.

"Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід військовослужбовцю та працівниці ЗСУ однієї з військових частин, підозрюваним у розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах, службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки та недбалому ставленні до військової служби (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України). Рішенням суду підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - сказано у повідомлені.

Слідством встановлено, що військовослужбовець та працівниця ЗСУ протягом 2016–2018 років привласнювали кошти з каси військової частини, що призначались для виплати грошового забезпечення їх колег військовослужбовців.

Зокрема, працівниця ЗСУ склала та видала низку завідомо неправдивих офіційних документів, на підставі яких привласнено 479 368 гривень під виглядом виплати грошової допомоги на оздоровлення та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань військовослужбовців.

Окрім того, підозрюваний військовослужбовець допустив низку безпідставних нарахувань і виплат грошового забезпечення військовослужбовцям та заробітної плати працівникам військової частини, чим спричинив військовій частині матеріальну шкоду на суму 1 778 908 гривень. У результаті таких дій підозрювана працівниця ЗСУ привласнила частину цих коштів.

Нагадаємо, на Чернігівщині судитимуть військовослужбовця, який привласнив арсенал боєприпасів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП