ukenru
privede-do-zasluzhenogo-finalu-malyuk-prokomentuvav-rishennya-mks-schodo-putina

"Приведе до заслуженого фіналу": Малюк прокоментував рішення МКС щодо путіна

 • 800851 переглядiв

КИЇВ. 18 березня. УНН. Рішення Палати досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду про видачу ордера на арешт президента росії володимира путіна – важливий крок на шляху до притягнення його до відповідальності за злочини у війні проти України. Про це ідеться у заяві голови Служби безпеки України Василя Малюка, передає УНН.

Цитата

«Насильницька депортація українських дітей до рф – це один із багаточисельних злочинів росії. І путін обов’язково повинен відповідати за них особисто», – підкреслив Малюк.

«Слідчі спецслужби працюють щоденно, аби не тільки виконавці, але й головний «організатор» злочинів отримали покарання. Ми робимо все, щоб показати світу не емоції, а чітку доказову базу, яка зрештою приведе путіна до заслуженого фіналу на лаві підсудних. путін однозначно заслуговує на міжнародний трибунал», – зазначив голова СБУ.

Деталі

Він нагадав, що СБУ розслідує понад 31 тис. кримінальних проваджень, які стосуються воєнних та інших злочинів рф проти міжнародного гуманітарного права, що вчинені в Україні. І серед них Служба досліджує наразі понад 16 тисяч фактів незаконного переміщення дітей.

Окрім того, Малюк повідомив, що СБУ продовжує розслідувати факти російських ударів по об’єктах критичної та цивільної інфраструктури, у тому числі дитячих лікарнях і школах. Такі ворожі атаки призводили до масової загибелі і травмування дітей в різних регіонах України.

Він зазначив, що триває розслідування фактів жорстокого поводження російськими загарбниками з військовополоненими та цивільними заручниками.

Доповнення

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента росії володимира путіна.

Головний прокурор МКС Карім Хан заявив, що є достатні підстави вважати, що володимир путін та уповноважена з прав дитини країни марія львова-бєлова несуть кримінальну відповідальність за насильницьку депортацію сотень українських дітей.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП