ukenru
privatbank-timchasovo-zamoroziv-zalishok-na-rakhunku-korporativnikh-kliyentiv

ПриватБанк тимчасово заморозив залишок на рахунку корпоративних клієнтів

 • 14805 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. ПриватБанк тимчасово заморозив залишок на рахунку корпоративних клієнтів, який був станом на ранок 19 грудня. Про це повідомляється на сайті "Приват24 для бізнесу", передає УНН.

"Інформуємо Вас про те, що всі операції, включаючи раніше припинені, за рахунками і картками корпоративних клієнтів, починаючи з 9:00 20.12.2016 р. обслуговуються в наступному режимі:

проведення видаткових операцій з рахунків і карт допускається в межах сум, що перевищують залишок на цих рахунках за станом на ранок 19.12.2016 р.;
всі кредитні ліміти на рахунках, овердрафти, ліміти гарантованих платежів і бізнес-розстрочки обнулені чи знижені до рівня заборгованості (при її наявності);
всі прибуткові операції обслуговуються без обмежень", - йдеться у повідомленні.

Як роз'яснили у банку, якщо, наприклад, залишок на рахунку станом на ранок 19 грудня становив 100 тис. грн, то ця сума стає "незнижуваним залишком". "Припустимо, з цього моменту на рахунок надходили вхідні платежі (від контрагентів, відшкодування за еквайрингом, виручка і тд.) на загальну суму 50 тис. грн і залишок тепер становить 150 тис. грн. Відповідно, тільки ці 50 тис. грн можна використовувати для проведення платежів або витрачати за допомогою карти", - додали у фінустанові.

"Такий режим обслуговування корпоративних клієнтів є тимчасовим. Всі рішення про його подальші зміни будуть прийматися паном Шлапаком О.В., щойно він приступить до виконання обов'язків голови правління банку", - зазначили в банку.

Раніше у НБУ повідомили, що новий менеджмент у ПриватБанку розпочне роботу із 21 грудня.

Нагадаємо, 18 грудня Кабінет міністрів України на засіданні розглянув питання забезпечення стабільності у фінансовій системі країни. Беручи до уваги результати засідання Ради національної безпеки та оборони України, уряд підтримав пропозицію Національного банку та Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ “ПриватБанк” у стовідсоткову державну власність.

Як повідомляв УНН, починаючи із 19 грудня, у ПриватБанку вводиться тимчасова адміністрація.

Українські Національні Новини

Економіка