prisyagnuli-rf-u-khersoni-trokh-pratsivnikiv-okupatsiynoyi-vipravnoyi-koloniyi-pidozryuyut-u-derzhzradi

Присягнули рф: у Херсоні трьох працівників окупаційної виправної колонії підозрюють у держзраді

 • 467249 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. У Херсоні повідомлено про підозру у держзраді трьом працівникам окупаційної виправної установи. Як повідомили в Офісі Генпрокурора, під час обшуку у помешканнях підозрюваних правоохоронці виявили підписаний бланк присяги громадянина рф, перепустки, передає УНН.

Деталі

За даними слідства, троє колишніх працівників ДУ "Дар’ївська виправна колонія № 10" погодились працювати на окупантів.

Подружжя молодших інспекторів 1 категорії відділу охорони та їх колега працевлаштувалися на аналогічні посади у незаконно створеному органі – так званому "управлінні служби виконання покарань по Херсонській області".

Всі вони виконували накази та забезпечували функціонування органу, що увійшов до "федеральної служби виконання покарань" рф та діяв за законами країни-агресора, повідомили в Офісі.

"Під час обшуків у помешканнях підозрюваних правоохоронці вилучили докази співпраці з ворогом - підписаний бланк присяги громадянина рф, перепустки, службові посвідчення, агітаційні листівки із закликом працевлаштування до окупаційного органу", - зазначено у повідомленні.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури всім трьом повідомлено про підозру у держзраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Наразі їх затримано.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Китай постачає до Росії штурмову зброю та бронежилети - POLITICO

     • 1843695 переглядiв