ukenru
pristayko-rozpoviv-v-yakomu-vipadku-ukrayina-mozhe-viyti-z-minskogo-protsesu

Пристайко розповів, в якому випадку Україна може вийти з мінського процесу

 • 17849 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Якщо мінські угоди щодо Донбасу не спрацюють, і це призведе до затягування процесу - буде ухвалено рішення щодо виходу України з мінського процесу. Про це міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив в інтерв'ю ВВС, передає УНН.

"Це дуже непопулярна заява, і вона напевно не сподобається нашим західним партнерам, але для нас Мінськ - не самоцінність. Самоцінність - наше виживання як нації. І якщо ми побачимо, що вони (мінські угоди) не спрацьовують, і це триває багато років і веде нас в постійне затягування нескінченного процесу, то рано чи пізно буде ухвалено рішення про вихід з мінського процесу", - сказав Пристайко.

Також видання повідомляє, що ідею виходу України з мінського процесу підтримує частина українських політиків і суспільства. При цьому сказано, що критики часто говорять, що вихід України з мінського процесу призведе до зняття Заходом санкцій проти Росії, оскільки вони вважаються в Києві більш-менш дієвим методом стримування агресора, пише видання.

"Прошу вас не забувати, що санкції можуть бути скасовані і без виходу з Мінська. Ми можемо виконувати Мінськ до кінця життя наших онуків, а санкції можуть бути зняті кожні півроку", - сказав Пристайко.

Міністр додав, що якщо Україна вийде з мінського процесу - то можливий варіант звернення за миротворчою місією, тобто - місією для підтримання миру.

Нагадаємо, Пристайко виключив можливість списання Україною своїх газових претензій до Росії.

Українські Національні Новини

Політика