ukenru
pristayko-proviv-nizku-dvostoronnikh-zustrichey-v-zhenevi-podrobitsi

Пристайко провів низку двосторонніх зустрічей в Женеві: подробиці

 • 12972 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко під час візиту в Женеву виступив на засіданні Ради ООН з прав людини, а також зустрівся з низкою закордонних політиків, передає УНН.

Так, в Женеві Пристайко провів зустріч з міністром закордонних справ Фінляндії Пеккою Хаавісто.

"Радий знову зустрітися з моїм фінським колегою Пеккою Хаавісто в Женеві і обговорити актуальні питання нашої двосторонньої співпраці. Скористався цією можливістю, щоб подякувати Фінляндії за її незмінну підтримку і солідарність з Україною на Генеральній Асамблеї ООН", - написав він у Twitter.

Також глава зовнішньополітичного відомства України відновив політичний діалог міністерського рівня між Україною та Ісландією.

"Була чудова зустріч з міністром закордонних справ Ісландії Гудлаугуром Тор, яка поновила українсько-ісландський політичний діалог і зближує наші країни. Дякуємо за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, а також за постійну узгодженість санкцій політики щодо Росії", - розповів міністр про зустріч.

Крім того, на полях Ради Пристайко провів зустріч з Верховним комісаром ООН у справах біженців Філіппо Гранді, подякувавши останньому за активну діяльність в Україні.

"Отримав запевнення в подальшому залученні до реагування на існуючі гуманітарні виклики в нашій країні. Управління Верховного комісара ООН у справах біженців продовжить надавати необхідну допомогу переміщеним особам і експертну допомогу у вдосконаленні нормативно-правової бази щодо захисту окремих категорій осіб", - додав глава МЗС в соцмережі.

Виступаючи на засіданні, міністр привернув увагу делегацій до грубих порушень прав і основних свобод людини, які здійснює російська окупаційна влада на українських територіях, закривши до них доступ для міжнародних моніторингових механізмів, і закликав Раду, правозахисні механізми ООН і міжнародне співтовариство в цілому зміцнити зусилля з метою припинення цих порушень і звільнення незаконно ув'язнених окупаційною владою українців.

Як повідомляв УНН, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в суботу ввечері провів нараду послів України з усіх країн Північної і Південної Америки.

Українські Національні Новини

Політика