ukenru
pristayko-prokomentuvav-poyavu-dodatkovikh-umovi-vid-rf-dlya-normandskoyi-zustrichi

Пристайко прокоментував появу додаткових умов від РФ для "нормандської зустрічі"

 • 12491 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Для проведення зустрічі лідерів у "нормандському форматі" було всього дві умови, поява додаткових викликає занепокоєння. Про це на пресконференції заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, передає кореспондент УНН.

"Ми намагаємось роз’яснювати вже певний час: ми дійсно домовились про певні передумови для цієї зустрічі. Передумов було всього дві: це формула Штайнмайєра, про яку вже багато говорили, і розведення в трьох ділянках, яке ми завершили кілька днів тому. Ніяких додаткових умов для зустрічі не виставлялось свого часу. Переговорна команда, яка веде переговори зараз, стурбована так само, як і ви, появою повідомлень про якісь додаткові умови, або про коментарі російських представників, наприклад, що наявність поліції в ділянках, де відбулось розведення, якимось чином заважає майбутній зустрічі", - сказав він.

Водночас Пристайко висловив думку про те, що такі дії - це "просто намагання купити собі трохи часу, необхідного для вироблення позиції".

"Схоже, російська сторона не очікувала, що Україна зможе завершити ці складні кроки, і намагається взяти паузу щоб краще підготуватись до майбутніх кроків", - сказав міністр.

"Разом з тим, наші європейські партнери, не тільки Німеччина і Франція, розуміють ситуацію, що склалась і здійснюють додатковий тиск. Пані Меркель дзвонила Путіну одразу в день завершення розведення, для того, щоб без затримки ми провели цю зустріч, на яку ми очікуємо вже пів року", - додав він.

Нагадаємо, на майбутній зустрічі лідерів у "нормандському форматі" українська сторона хоче домовитись щодо обміну утримуваними особами та досягти прогресу у питанні миру.

Українські Національні Новини

Політика