ukenru
pristayko-ozvuchiv-spodivannya-vid-zustrichi-normandskoyi-chetvirki-v-listopadi

Пристайко озвучив сподівання від зустрічі нормандської четвірки в листопаді

 • 10976 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Українська сторона працює над можливістю зустрічі в Нормандському форматі в наступному місяці задля прогресу по всіх чотирьох напрямах, окреслених в Мінських домовленостях. Про це заявив Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, виступаючи у Верховній раді під час години запитань до Уряду, передає кореспондент УНН.

"Що стосується того, наскільки ми відчуваємо, що Росія готова рухатись (у напрямку миру – ред.): саме для того Президент України Володимир Зеленський зараз намагається зробити все можливе для проведення зустрічі в нормандському форматі. Ми сподіваємось, що наступного місяця ця зустріч відбудеться, і ми з вами станемо свідками готовності просуватись на всіх чотирьох напрямках, які начертані в Мінських домовленостях", - сказав міністр.

Він зазначив, що стосовно того, наскільки чітко Україна усвідомлює і яким чином принесе мир на окуповані землі, він зазначив, що "наша задача – профінансувати і допомогти нашим Збройним Силам розвинутись до стану, достатнього для забезпечення нашої безпеки".

"Це дуже складно реалізувати, але над цим зараз працює український уряд зокрема", - додав дипломат.

Нагадаємо, раніше Пристайко заявляв, що зустріч у нормандському форматі відбудеться наприкінці жовтня.

Українські Національні Новини

Політика