ukenru
pristayko-nazvav-nerealistichnim-vivedennya-okupatsiynikh-viysk-z-donbasu-pered-normandskoyu-zustrichchyu

Пристайко назвав нереалістичним виведення окупаційних військ з Донбасу перед "нормандською зустріччю"

 • 12791 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Виведення окупаційних військ з Донбасу перед проведенням саміту лідерів у "нормандському форматі" не є реалістичним. Про це під час брифінгу у Києві заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, передає кореспондент УНН.

"Відповідаючи на питання, чи дійсно ми говоримо про те, що на момент "нормандської зустрічі" всі мають бути виведені - ні, я не пам’ятаю, щоб хтось з українських політиків таке сказав. Хоча, повірте, кожен з 46 мільйонів українців розраховував би на те, щоб іноземні збройні формування, незаконні збройні формування, всі, хто взяли зброю, залишили територію нашої держави, і ми тоді мирно змогли б розв’язати проблеми, які у нас є. На сьогодні ми реалісти, ми розуміємо, що вимагати цього перед "нормандською зустріччю" - у цьому просто немає сенсу", - сказав міністр.

Він додав, що українська сторона їде на "нормандську зустріч" з "відкритими ідеями, з відкритим розумом, готові сприйняти розумний компроміс і привезти додому прогрес, якого так українці прагнуть".

Як повідомлялося раніше в УНН, в МЗС назвали теми майбутньої зустрічі в "нормандському форматі".

Українські Національні Новини

Політика