ukenru
prirodna-pozhezha-v-ispaniyi-vipalila-6-5-tis-gektariv

Природна пожежа в Іспанії випалила 6,5 тис. гектарів

 • 10782 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Пожежу, що розгорілася в середу в північно-східній іспанській області Каталонія, все ще не можуть взяти під контроль після того, як вона знищила 6,5 тисячі гектарів землі. Про це УНН повідомляє з посиланням на El País.

У той час як Іспанія продовжує страждати від хвилі спеки, представники пожежної служби заявили, що вони не очікують, що пожежу вдасться повністю стабілізувати у п'ятницю.

Очільник управління внутрішніх справ Каталонії Мікель Бух сказав, що лівий фланг пожежі був локалізований. Правий фланг залишається активним, і пожежники провели ніч, намагаючись стабілізувати периметр.

Пожежа почалася на фермі в Торре-дель-Еспаньол у провінції Таррагона, де, як вважається, вона виникла в результаті самозаймання гною.

Полум'я швидко поширилося через муніципалітет і прилеглі райони Вінебре, Ла Пальма д'Ебр, Флікс і Маяльс, і наразі рухається в напрямку Леріди. Влада попереджає, що пожежа може знищити 20 тисяч гектарів землі.

За даними влади, мета п'ятниці - зменшити інтенсивність вогню на північній стороні. Але прогноз погоди не спряє цьому.

Понад 400 пожежників і військовослужбовців працюють над тим, щоб загасити полум'я. Через пожежу було перекрито п'ять доріг для руху транспорту.

Нагадаємо, природна пожежа в Іспанії у цьому році стала однією з найбільших за 20 років.

Українські Національні Новини

Новини Світу