ukenru
prikordonniki-zatrimali-azerbaydzhantsya-yakiy-nezakonno-khotiv-potrapiti-do-bilorusi

Прикордонники затримали азербайджанця, який незаконно хотів потрапити до Білорусі

 • 11028 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Прикордонники Житомирського загону затримали вчора увечері громадянина Азербайджану, який намагався в обхід пункту "Майдан-Копищанський" потрапити до Білорусі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України, передає УНН.

У ДПСУ повідомили, що відпрацьовуючи попередньо отриману інформацію від оперативних підрозділів Північного регіонального управління, прикордонники відділу "Копище" виявили чоловіка, який, долаючи перешкоди та ігноруючи інформаційні покажчики, рухався в напрямку державного рубежу. Прикордонний наряд негайно провів заходи щодо затримання даної особи.

"Правопорушником виявився 29-річний громадянин Азербайджану", - уточнили у відомстві.

Прикордонники з’ясували, що іноземець нещодавно потрапив в Україну, і мав транзитом проїхати до Білорусі. Але білоруські прикордонники йому відмовили в цьому й повернули в Україну.

"Під час повернення іноземному громадянину було надано право проїзду через територію України до Азербайджану транзитом на протязі 72 годин, але азербайджанець проігнорував дану вимогу. Перевищивши термін перебування на території нашої країни, іноземець повторно вирішив потрапити до Білорусії, проте цього разу незаконно. Приїхавши на попутному транспорті до села Майдан-Копищенський, іноземець пішки, поза пунктом пропуску, намагався перетнути кордон з Білоруссю де, за декілька метрів від лінії держрубежу і був затриманий прикордонниками за спробу порушення державного кордону", - розповіли у ДПСУ.

Наразі, поінформували у прес-службі відомства, на іноземця складено процесуальні документи за порушення статей 2041 КУпАП (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) та 203 КУпАП (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України).
Також прикордонниками прийнято рішення про заборону в’їзду іноземцю на територію України терміном на 3 роки.

Як повідомляв УНН, прикордонники України та Молдови викрили ділків, які здійснювали виготовлення та збут підроблених паспортів громадян країн Євросоюзу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП