ukenru
prikordonniki-ne-vpustili-do-ukrayini-sche-odnu-artistku-z-rf

Прикордонники не впустили до України ще одну артистку з РФ

 • 21479 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Прикордонники не пропустили в Україну артистку з Росії Світлану Сурганову, яка прилетіла літаком з Мінська до Києва, через відвідування окупованого Криму. Про це написав на своїй сторінці у Facebook речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян, передає УНН.

"Сьогодні вночі в аеропорту "Жуляни" прикордонники не пропустили до України ще одну артистку з РФ. І знову причиною відмови стали відвідини окупованого Криму через тимчасово закриті пункти пропуску", - написав він.

За його словами, під час оформлення пасажирів рейсу, що прибув з Мінська, була виявлена громадянка РФ Світлана Сурганова ("Сурганова і оркестр").

Прикордонники під час розмови з артисткою встановили, що у травні 2016 року вона дійсно відвідувала тимчасово окупований Крим авіарейсом з Петербурга до Сімферополя та за 2 дні повернулася до Росії.

До України Світлана прилетіла з приватною метою, але законодавство про тимчасово окуповані території не передбачає виключень. Принаймні, до моменту звільнення Криму.

"В межах компетенції прикордонники прийняли рішення про непропуск даної громадянки до України та заборону їй в'їзду терміном на 3 роки", - додав він.

Як повідомляв УНН, прикордонники в аеропорту "Бориспіль" не пропустили в Україну двох росіян, чоловіка і жінку, у яких на багажі були прикріплені георгіївські стрічки.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП