ukenru
prikordonniki-ne-sposterigayut-formuvannya-rf-ugrupovannya-dlya-vidnovlennya-nastupu-na-pivnochi-odnak-pevni-sili-okupantiv-prisutni

Прикордонники не спостерігають формування рф угруповання для відновлення наступу на Півночі: однак певні сили окупантів присутні

 • 152972 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Прикордонники наразі не спостерігають формування рф угруповання для відновлення наступу на Півночі, однак не виключають, що росіяни можуть спробувати повторити вторгнення і на цьому напрямку. Про це УНН повідомив помічник голови Держприкордонслужби України - прессекретар Андрій Демченко.

Деталі

Так, за словами співрозмовника, росія не полишає збройних провокацій на українсько-російській ділянці кордону, зокрема на напрямку Чернігівської області.

Так, практично щоденно продовжуються обстріли території України зі стрілецької зброї, мінометів, артилерійські обстріли, зокрема і об’єктів цивільної інфраструктури у прикордонні. Вогонь ведеться з території Росії.

Цитата

"росія намагається демонструвати присутність для сковування дій підрозділів Сил оборони України і застосування їх на інших напрямках, де ведуться активні бойові дії. Для цього країна-агресор продовжує утримувати у прикордонних районах Брянської та Курської областей підрозділи збройних сил. В окремих районах противник посилює інженерне обладнання позицій. У той же час формування ворогом угруповання для відновлення наступу на даний час не спостерігається", - каже Демченко.

Водночас він наголосив, що провокації з боку рф – є.

"Ми розуміємо, що вони можуть спробувати повторити вторгнення і на цьому напрямку. Ми разом з ЗСУ робимо все необхідне для укріплення і належного контролю за кордоном. Певні сили РФ присутні на цьому напрямку, але на даний час ми не відмічаємо формування такого ударного угрупування ворога, яке б могло здійснити вторгнення", - додав помічник голови ДПСУ.

Контекст

Раніше сьогодні видання The Washington Post оприлюднило статтю про те, що українська сторона на північному прикордонні з побоюванням спостерігає за тим, як супротивник знову перекидає війська та техніку у цьому напрямку.

Українські Національні Новини

Суспільство