ukenru
prikordonniki-na-lvivschini-zatrimali-kontrabandistiv-iz-deltaplanom

Прикордонники на Львівщині затримали контрабандистів із дельтапланом

 • 11144 переглядiв

КИЇВ. 30 серпня. УНН. Прикордонники затримали чотирьох осіб, в одній з автівок виявили дельтаплан. Про це повідомили у прес-центрі Держприкордонслужби, передає УНН.

"Політ літального апарату біля кордону по шуму двигуна виявили сьогодні вночі прикордонники відділу "Смільниця" Мостиського загону. Вже за кілька хвилин інформацію підтвердили й польські прикордонники, які зафіксували за допомогою тепловізійного комплексу політ малого літального апарату у напрямку України. Контрабандисти таким чином досить часто намагаються переправляти товари через кордон використовуючи малі літальні апараті", - йдеться в повідомленні.

У результаті пошуку в населеному пункті Лютовисько Старосамбірського району Львівської області, що знаходиться у межах контрольованого прикордонного району, група реагування затримала чотирьох осіб на двох транспортних засобах іноземної реєстрації. А в причепі однієї автівки був малий літальний апарат типу "паротрайк".

"Також прикордонники Мостиського загону з’ясували, що ці особи вже затримувалися у березні цього року в районі н.п. Библо. Тоді охоронці кордону спинили їх з малим літальним апаратом типу "паротрайк" на транспортному засобі підвищеної прохідності з причепом, обладнаним для перевезення літального апарату. Спочатку апарат, за рішення суду, вилучили, але згодом, за іншим рішенням суду, знову повернули зловмисникам. Зараз тривають невідкладні оперативні та слідчі заходи", - зазначили у ДПСУ.

Нагадаємо, українців затримали за підозрою у переміщенні через кордон тютюнових виробів за допомогою малих літальних апаратів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП