prigozhin-zyavivsya-na-samiti-rosiya-afrika-u-sankt-peterburzi-zmi

пригожин з'явився на саміті росія-Африка у санкт-петербурзі - ЗМІ

 • 618043 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. Главу російської пвк "вагнера" євгенія пригожина сфотографували на російсько-африканському економічному форумі в санкт-петербурзі. Він з’явився у кулуарах заходу, організованого російським диктатором володимиром путіним лише через місяць після невдалого заколоту найманців, пише УНН з посиланням на Politico.

Деталі

На першому фото, опублікованому у Facebook африканським помічником дмитром ситим, пригожин тисне руку африканському делегату в костюмі. За даними організації "All Eyes on Wagner", африканський чиновник є начальником протоколу президента Центральноафриканської Республіки Фостена Туадери.

Зазначається, що минулого тижня сотні "вагнерівців" прибули до Центральноафриканської Республіки. У неділю в країні проходить конституційний референдум, який може скасувати обмеження президентських термінів, що дозволить Туадері балотуватися знову.

Друге фото оприлюднив Telegram-канал "оркестр вагнера". На ньому пригожин тисне руку нібито "директору Afrique media".

"Керівник пвк "вагнера" відвідав своїх африканських друзів у Санкт-Петербурзі. Подейкують, що половина делегацій прибула для обговорення умов співпраці з петербурзьким представником", - йдеться у підписі до фото.

У ще одному дописі "оркестра пригожина" йдеться про те, що у Нігері напередодні форуму начебто відбувся державний переворот, що є нібито "підтвердженням зміцнення позицій" пригожина та росії в Африці. Як пише Politico, ймовірно, ці дописи мали на меті "продемонструвати силу пригожина під час саміту", який проводить путін. Крім цього, видання зазначає, що захід у санкт-петербурзі відвідало лише 17 африканських лідерів, що свідчить про "охолодження відносин із континентом, який мав історично тісні зв’язки з москвою".

Нагадаємо

Міноборони Великої Британії повідомило, що проект з вербування в'язнів угрупуванням "вагнера" добігає кінця. Це кінець важливої кривавої віхи в історії, як самого пвк, так і війни в Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Рада ухвалила законопроєкт про відбір суддів до КСУ

     • 397813 переглядiв

    В Азії посилюються наслідки зміни клімату - ВМО

     • 508474 переглядiв