ukenru
prifrontoviy-toretsk-i-okolitsi-mayzhe-tizhden-bez-vodi-cherez-avariyu

Прифронтовий Торецьк і околиці майже тиждень без води через аварію

 • 14357 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Прифронтовий Торецьк і поряд розташовані населені пункти з 4 січня залишаються без води через прорив на водопроводі. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані ДСНС України.

"4 січня внаслідок пориву на водогоні (діаметром 900 мм) “Горлівка-Торецьк”, без водопостачання залишилось 5 населених пунктів (місто Торецьк, місто Залізне, смт Північне, смт Південне та частково смт Щербинівка, близько 38 тис. мешканців). Для забезпечення роботи котелень створено запас води. 8 січня бригадами КП “Компанія “Вода Донбасу” отримано гарантії безпеки та розпочато обстеження водогону на наявність поривів (сіра зона). Порив не виявлено", - вказано у повідомленні.

Протягом доби підрозділами ДСНС здійснено підвіз 265,8 т води, з них 36,5 т питної та 229,3 т технічної (всього з початку робіт підвезено 579,75 т води, з них 137,5 т питної та 442,25 т технічної).

Як повідомляв УНН, напередодні стало відомо, що ремонтні роботи з відновлення водопостачання, які було заплановано на ділянці водогону “Горлівка-Торецьк”, відклали через порушення з боку бойовиків режиму тиші в “сірій” зоні.

У КП "Компанія "Вода Донбасу" повідомили, що аварійні бригади 8 січня усунули 7 невеликих пошкоджень на водоводі "Горлівка-Торецьк". "Бригади Часовоярського РВУ увійшли в "сіру" зону, але не змогли дістатися до місця пошкодження водоводу, тому що не були виконані умови щодо забезпечення безпеки", - додали у компанії.

У Донецькій ОДА зазначили, що бригаді Часовярського РВУ не вдалося обстежити водогін у повному обсязі та виконати ремонтні роботи на водоводі "Горлівка-Торецьк" внаслідок обстрілів. У СЦКК мали вестися перемови щодо отримання гарантій безпеки для продовження робіт на 9 січня.

Українські Національні Новини

Суспільство