ukenru
prichini-avariyi-kosmichnogo-korablya-progres-nazvali-u-rosiyi

Причини аварії космічного корабля "Прогрес" назвали у Росії

 • 16549 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Космічна вантажівка "Прогрес МС-04" не вийшла на орбіту через аварійне відключення двигуна третього ступеня ракети-носія "Союз-У". Про це повідомили в російському центрі управління польотами, передає УНН з посиланням на ТАСС.

Вантажний корабель "Прогрес МС-04", запущений 1 грудня з космодрому Байконур за допомогою ракети-носія "Союз-У", був втрачений на висоті 190 км над Тувою, більшість його уламків згоріли в щільних шарах атмосфери. Корабель віз на станцію 2,5 тонни вантажів, включаючи новорічні подарунки для екіпажу.

Як повідомляли в Роскосмосі, до 382 секунди політ ракети проходив штатно. Після 382 секунди прийом телеметричної інформації припинився.

Джерело в ракетно-космічній галузі повідомило, що на 382-й секунді сталося аварійне вимкнення двигунів, в цей же час було механічне відділення корабля. Після цього, за словами джерела, корабельна система управління почала роботу за циклограмою автономного польоту - приступила до розгортання антен, сонячних батарей. Однак через те, що корабель не встиг вийти на орбіту, він почав падати і зруйнувався в атмосфері.

Українські Національні Новини

Новини Світу