prezydent-yevrorady-zaprosyv-zelenskoho-ta-sandu-na-zustrich-shchodo-pochatku-peremovyn-pro-vstup-do-yes-u-hrudni

Президент Євроради запросив Зеленського та Санду на зустріч щодо початку перемовин про вступ до ЄС у грудні

 • 20016 переглядiв

Шарль Мішель запросив президентів України та Молдови на зустріч у грудні. За його словами, дуже важливо, щоб обидві країни підготувалися до майбутнього членства.

Президент Європейської ради Шарль Мішель запросив Президента України Володимира Зеленського та лідерку Молдови Маю Санду  на зустріч у грудні щодо початку перемовин про членство у ЄС.  Про це УНН повідомляє з посиланням на ОП.

Деталі

Сьогодні відбулася розширена зустріч з Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем і Президенткою Молдови Маєю Санду з нагоди Дня Гідності та Свободи.

Як зауважив Президент Володимир Зеленський, сьогодні оптимізм України щодо європейського єднання став іще міцнішим, ніж був десять років тому.

Ми разом із вами – разом з усіма нашими партнерами у Європі – показали, яким міцним є наш континент і якою потужною є наша свобода. І європейські цінності ніколи не програють, бо ми з вами не програємо

– переконаний Зеленський.

Президент відзначив, що попри всі складнощі Україна наближає до реалізації свою європейську мрію.

"Ми здобули кандидатство. Ми якісно та повністю виконуємо рекомендації Єврокомісії для початку переговорів щодо вступу. Все, що потрібно від нас, ми робимо. Ми очікуємо, що наші партнери в ЄС справедливо оцінять нашу роботу й наш прогрес та ухвалять об’єктивно потрібне позитивне рішення про старт переговорів з Україною, про яке ми так мріємо і на яке так заслуговуємо ми й уся Європа", – наголосив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Словаччина підтримає початок переговорів щодо вступу України до Євросоюзу – посол ЄС

Президент Європейської ради Шарль Мішель зі свого боку відзначив підтримку українців Євросоюзом у їхній боротьбі за європейські цінності, яка почалася десять років тому на майдані Незалежності під час Революції Гідності.

"Наше європейське майбутнє буде безпечнішим з Україною в ЄС. Ми провели дуже важливе рішення, вирішивши надати Україні та Молдові статус країн-кандидатів", – наголосив він.

Шарль Мішель запросив президентів України та Молдови на зустріч у грудні. За його словами, дуже важливо, щоб обидві країни підготувалися до майбутнього членства.

"У грудні ми маємо ухвалити рішення щодо наступних кроків. Ми маємо забезпечити, щоб метою цього процесу розширення стала не просто більша кількість, а й більша результативність, більша спроможність захищати спільні цінності", – додав Мішель.

Президентка Молдови Мая Санду зазначила, що Київ символізує стійкість і надію. Вона наголосила, що втрати, яких український народ зазнав під час Революції Гідності й зазнає нині внаслідок російської війни, захистили незалежність України та захищають Молдову.

"Молдова міцно стоятиме за Україну. Ми прийматимемо українських громадян, інвестуватимемо у стійкість і солідарність. Будемо гуртувати зусилля довкола України. Ми – частина міжнародної спільноти, яка хоче притягнути Росію до відповідальності", – наголосила Санду.

Антоніна Туманова

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Дунайські порти цьогоріч подвоїли перевалку вантажів – Шмигаль

     • 25735 переглядiв