prezydent-latvii-ta-holova-verkhovnoi-rady-ukrainy-obhovoryly-potreby-ukrainy-u-vidnovlenni-ta-oboroni

Президент Латвії та Голова Верховної Ради України обговорили потреби України у відновленні та обороні

 • 7863 переглядiв

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук обговорив відновлення України з президентом Латвії Едгарсом Рінкевичсом, який пообіцяв 5 мільйонів євро і продовження підтримки безпеки України.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і президент Латвійської Республіки Едгарс Рінкевичс обговорили відбудову України та нагальні потреби українських Сил безпеки й оборони.

Про це спікер ВРУ повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, пише УНН.

Голова ВР подякував президентові Латвії за рішення латвійського уряду вже цього року виділити на відновлення обʼєктів соціальної інфраструктури України пʼять мільйонів євро.

Стефанчук відзначив надану Латвією військову підтримку. Як зауважив він, країна вже надала зброю та військову амуніцію на суму майже 400 млн гривень, що робить її третім найбільшим донором серед партнерів України за відсотком національного ВВП й 18-м за абсолютним показником.

"Під час зустрічі обговорили декілька важливих тем. Зокрема, європейську та євроатлантичну інтеграцію України. Розраховую на підтримку та адвокатування України на нашому шляху", – зазначив Стефанчук.

Спікер ВР висловив висловив Латвії за лікування й реабілітацію українських військових. Він подякував латвійському народу за волонтерські проекти, спрямовані на підтримку України.

Олена Архіпова

Політика

    Популярні

    Новини по темі