prezydent-chekhii-zaklykav-prodovzhuvaty-pidtrymuvaty-ukrainu-v-borotbi-z-rf

Президент Чехії закликав продовжувати підтримувати Україну в боротьбі з рф

 • 28303 переглядiв

Президент Чехії Петр Павел підтвердив незмінну підтримку України в умовах російської агресії, наголосивши, що йдеться також про безпеку Чехії.

Чехія продовжить підтримку України, аби допомогти Києву зупинити російську агресію. Про це заявив президент Чехії Петр Павел, повідомляє УНН з посиланням на Novinky.cz.

Деталі

Президент Чехії Петр Павел заявив, що підтримка України стала "дратівливим фактором" для деяких політиків і громадян, і нагадав, що не можна відступати перед Росією та її силовими амбіціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чехія продовжила тимчасовий захист для біженців з України до 2025 року

За словами президента, йдеться також про безпеку чехів, оскільки існують обґрунтовані побоювання, що Росія не поважатиме міжнародне право і намагатиметься дедалі ширше впливати на події за межами своїх кордонів. 

Якщо ми не хочемо підкорятися, у нас немає іншого вибору, окрім як підтримати Україну

- підкреслив президент Чехії.

Він додав, що у росії повинно виникнути відчуття, що вона досягне своїх цілей за допомогою будь-якої агресії.

Доповнення

Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала додав, що підтримуючи Україну, Чехія підтримує і власну безпеку, щоб у майбутньому не сталося так, що Росія опиниться по сусідству. За його словами, тоді москва тільки збільшить свої імперські апетити, яких вона не приховує.

Нагадаємо

Президент Чехії Петр Павел розкритикував Захід за недостатнє постачання військової техніки в Україну і недотримання вже даних обіцянок.

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі