ukenru
prezidenti-ukrayini-ta-moldovi-stvoryat-spilnu-radu

Президенти України та Молдови створять спільну Раду

 • 11548 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Сьогодні, 12 січня, під час зустрічі з президентом Республіки Молдова Майєю Санду, Президент України Володимир Зеленський повідомив про створення Президентської Ради, для вирішення спільних задач із Молдовою, інформує УНН.

“Ми домовилися створити Президентську Раду, в рамках якої ми будемо форматувати стратегію та координувати наші дії для вирішення завдань двостороннього порядку денного. Ми погодилися, що пріоритетними сферами для спільного економічного іпмульсу будуть: енергетика, інфраструктура, транспорт, транзит”, - заявив Глава держави.

За словами Зеленського, є чимало напрацювань для поглиблення співпраці в енергетичній сфері.

“Це збільшення обсягів зберігання природнього газу молдовської сторони в українських сховищах, при транзиті європейського газу територією Молдови до України. Відновлення постачання електроенергії до Молдови та транзиту електроенергії з України до Румунії, який пройде територією Молдови”, - зауважив Президент.

Нагадаємо, УНН повідомляв, що Зеленський провів зустріч з президентом Молдови Санду тет-а-тет.

Додамо, що під час зустрічі з президентом Республіки Молдова Майєю Санду Президент України Володимир Зеленський розповів про нову ціль — будівництво магістралі “Київ — Кишинів”.

Українські Національні Новини

Політика