ukenru
prezidenti-rf-ta-estoniyi-obgovoryat-situatsiyu-v-ukrayini

Президенти РФ та Естонії обговорять ситуацію в Україні

 • 13754 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. У Москві естонський президент Керсті Кальюлайд разом з Володимиром Путіним поговорить про Україну, Грузію та відносини між Російського Федерацією та Естонією. Про це повідомляє УНН з посиланням на ERR.

Зазначимо, що перша особа Естонії стала об’єктом критики за намір зустрітися з президентом Росії. Критику викликала ініціатива з боку естонського президента, а також те, що інформація про теми зустрічі не повідомлялося. В одному з інтерв’ю президент Кальюлайд заявила, що буде говорити про Україну, Грузію і відносинах між нашими країнами.

“Сама зустріч є сигналом. Подивіться, естонські дипломати і політики багато говорять в світі про Росію, але насправді складно зрозуміти, чому при цьому не розмовляють з Росією. Знаючи, що у нас досить мало точок дотику, саме по собі важливо провести цю зустріч ”, - зазначила Керсті Кальюлайд.

Президент підкреслила, що при цьому важливо залишатися вірними своїм цінностям.

“Ми завжди говоримо про Україну, говоримо про Грузію. Ми намагаємося зрозуміти, які можуть бути шляхи вирішення для виконання Мінських угод. Ми обговоримо двосторонні відносини, тому що не варто забувати, що у Естонії і Росії все-таки є двосторонні відносини. Це прикордонне співробітництво, це культурне співробітництво. Нам належить наступний бюджетний період Євросоюзу, в якому, як я сподіваюся, буде продовжена спільна естонсько-російська програма ЄС. У двох сусідів завжди є теми для розмов”, — додала президент Естонії.

Раніше УНН повідомляла, що президент Естонії шукає зустрічі з Путіним 

Українські Національні Новини

Новини Світу