ukenru
prezidenta-prosyat-pokraschiti-kharchuvannya-u-psikhlikarnyakh

Президента просять покращити харчування у психлікарнях

 • 8549 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Президента України Петра Порошенка просять збільшити фінансування лікування, утримання та харчування пацієнтів психіатричних лікарень в Україні. Відповідна петиція за номером №22/049331-еп зареєстрована на сайті голови держави, передає УНН.

"Збільшити виділення грошових коштів на лікування, утримання та харчування пацієнтів психлікарень України. Посилити контроль за використанням виділених коштів, задля запобігання їх розкрадання. Ввести незалежні та неузгоджені перевірки на місцях за реальним станом психлікарень, за ставленням до пацієнтів та їх харчуванням", - зазначив автор петиції.

При цьому він запропонував збільшити відповідальність уповноважених осіб за розкрадання коштів, виділених на лікарні, а також за знущання над пацієнтами, за розкрадання ліків, майна та харчів з цих лікарень.

Нагадаємо, в установі "Українська психіатрична лікарня з суворим наглядом МОЗ України" утримували шістьох іноземців, причому лише стосовно одного з них повідомили консула відповідної країни.

Комітет проти тортур Ради Європи представив нову доповідь щодо України, де оцінив, зокрема, що жорстокості поводження з боку правоохоронних органів в Україні стало менше, але такі звинувачення все ще часто зустрічаються. Крім того, експерти РЄ рекомендували поліпшити систему нагляду в психіатричних і соціальних установах.

Українські Національні Новини

Політика