ukenru
prezident-zminiv-mezhi-parku-dnistrovskiy-kanyon

Президент змінив межі парку "Дністровський каньйон"

 • 11065 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Президент України Петро Порошенко підписав документ про зміну меж національного природного парку "Дністровський каньйон". Відповідний указ №147/2019 опублікований на сайті голови держави, передає УНН.

Відповідно до документу, до території національного природного парку "Дністровський каньйон" включили 901,1 гектара земель, а саме: 785,7 гектара земель державної і комунальної власності, які надаються національному природному парку в постійне користування, у тому числі з вилученням y землекористувачів, згідно з додатком 1, та 115,4 гектара земель державної і комунальної власності, що включаються до його території без вилучення у землекористувачів.

Кабінету міністрів України необхідно внести протягом шестимісячного строку зміни до Положення про національний природний парк "Дністровський каньйон".

Також уряд має протягом 2019-2020 років вирішити питання про надання парку у постійне користування 785,7 гектара земель державної і комунальної власності, у тому числі з вилученням у землекористувачів, а також розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок і проекту землеустрою з організації та встановлення меж території національного парку, проведення державної реєстрації речових прав на відповідні земельні ділянки.

Нагадаємо, в Івано-Франківській області під час толоки розчистили частину території Дністровського регіонального ландшафтного парку, де пролягатиме туристичний маршрут до каскаду з дев’яти водоспадів.

Українські Національні Новини

Політика