ukenru
prezident-viznannya-dokumentiv-ordlo-z-boku-rf-potrebuye-posilennya-sanktsiy

Президент: визнання документів ОРДЛО з боку РФ потребує посилення санкцій

 • 9923 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Визнання фейкових документів, виданих представниками "ДНР" і "ЛНР" на тимчасово окупованих територіях Донбасі, з боку РФ потребує посилення санкцій. Про це заявив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з комісаром ЄС з питань гуманітарної допомоги та управління в кризових ситуаціях Хрістосом Стиліанідесом, передає УНН з посиланням на прес-службу АП.

"Ми зараз спостерігаємо постійні порушення мінських угод. Ми бачимо не лише порушення режиму припинення вогню, а й абсолютно цинічне рішення щодо визнання фейкових документів фейкових республік", - сказав Президент.

"З точки зору міжнародного права це вже є елементом визнання цих незаконних формувань і, де-факто, відмови від мінського процесу, оскільки ці кроки є несумісними з імплементацією мінських домовленостей. Вважаємо, що це надзвичайно тривожне явище і воно потребує рішучих дій аж до посилення санкцій", - додав П.Порошенко.

Єврокомісар Х.Стиліанідес, який щойно повернувся з прифронтового Майорська, чітко підкреслив, що "Європейський Союз продовжує повністю підтримувати Україну і докладати значних дипломатичних зусиль спрямованих на повне виконання Росією мінських домовленостей, які базуються на безумовній повазі суверенітету, територіальній цілісності та незалежності України".

Нагадаємо, у суботу, 18 лютого, Володимир Путін підписав указ про визнання в Росії документів, виданих громадянам України та особам без громадянства, які проживають на окупованих територіях Донецької та Луганської областей України, до політичного врегулювання ситуації в цих районах.

Українські Національні Новини

Політика