ukenru
prezident-u-vr-ogolosit-kompromisnu-popravku-zakonu-pro-antikoruptsiyniy-sud-lutsenko

Президент у ВР оголосить компромісну поправку закону про Антикорупційний суд - Луценко

 • 8992 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Представник Президента України в Верховній Раді, народний депутат від БПП Ірина Луценко заявила про досягнення компромісу щодо спірного положення проекту закону про Вищий антикорупційний суд, Президент України оголосить компромісну поправку з трибуни парламенту, передає УНН з посиланням на прес-службу політсили.

"Компроміс з нашими міжнародними партнерами щодо права вето на обрання того чи іншого судді Антикорупційного суду досягнуто о п’ятій годині ранку сьогодні", - заявила вона.

З її слів, на ранкове засідання фракції БПП прибув Президент України, як суб’єкт законодавчої ініціативи - автор проекту закону про Вищий антикорупційний суд.

"Голова держави виступить з трибуни і оголосить цю компромісну поправку. Поправка відповідає усім нормам Конституції України, нашим домовленостям на міжнародній арені та взятим на себе зобов’язанням. У кінцевій редакції документу буде повністю дотримано суверенне право держави утворювати суди. Зараз маємо почекати виступу Президента. На мою думку, близько 11 години 40 хвилин ми вийдемо на остаточне ухвалення законопроекту", – заявила Луценко.

Нагадаємо, голова ВР Андрій Парубій анонсував нараду у ВР перед голосуванням щодо Антикорупційного суду. Голосування очікується у Раді з 11:30 до 12:00.

Народний депутат Леонід Ємець заявив, що право вето для міжнародних експертів, що стало каменем спотикання у переговорах з міжнародними партнерами, у тому числі з МВФ, щодо кандидатур на посаду судді Антикорупційного суду у відповідному законопроекті зберігається. 

Українські Національні Новини

Політика