ukenru
prezident-turechchini-r-erdogan-zayaviv-scho-niderlandi-diyut-yak-bananova-respublika

Президент Туреччини Р.Ердоган заявив, що Нідерланди діють як "бананова республіка"

 • 7626 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Нідерланди останніми днями діють як "бананова республіка", тому всі інституції ЄС та міжнародні організації мають накласти на неї санкції, передає УНН з посиланням на Reuters.

"Вони (Нідерланди – ред.) діють як бананова республіка. Світ побачив як ті, хто роками навчав нас правам людини, верховенства права та демократії є дуже далекими від цих цінностей. Зараз вони намагаються знайти виправдання свою неналежну поведінку. Я закликаю всі інституції ЄС та всі міжнародні організації, що мають на меті захист демократії, прав людини та верховенства права висловити недовольство щодо Нідерландів і накласти санкції проти цієї країни", - заявив Р.Ердоган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Р.Ердоган закликав світ до санкцій проти Нідерландів

Нагадаємо, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що докладе зусиль для деескалації дипломатичного конфлікту між Туреччиною та Нідерландами, проте якщо ситуація загострюватиметься, то нідерландська сторона буде вимушена відповідати на це.

Як повідомляв УНН, Нідерланди відкликали дозвіл голові МЗС Туреччини Мевлюту Чавушоглу на приземлення його літака у Роттердамі 11 березня. Таке рішення у нідерландському уряді пояснили “ризиком щодо громадського порядку і безпеки”, спричиненим метою візиту М.Чавушоглу.

12 березня поліція нідерландського міста Роттердам повідомила про арешт 12 учасників акції протесту через порушення правопорядку біля консульства Туреччини.

У той же час протестувальник в Стамбулі зняв голландський прапор з будівлі консульства і замінив його на турецький.

Українські Національні Новини

Новини Світу