ukenru
prezident-skhvaliv-posilennya-derzhavnogo-zakhistu-ukrayinskoyi-movi

Президент схвалив посилення державного захисту української мови

 • 14201 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Президент України підписав указ про невідкладні заходи, щодо зміцнення державного захисту української мови, та сприяння створення єдиного культурного простору України. Про це під час робочого візиту в Івано-Франківській області заявив Президент України Петро Порошенко, передає УНН.

"Я прийняв рішення і підписую указ про те, що 2018 року ми оголошуємо десятиліття української мови. І робимо все можливе для того, щоб мову захистити, для того, щоб  тримати націю, забезпечувати розвиток – сьогодні тут відбувається історична подія. Я підписую указ про невідкладні заходи, щодо зміцнення державного захисту української мови, та сприяння створення єдиного культурного простору України", - повідомив П.Порошенко.

Нагадаємо, участь у зовнішньому незалежному тестуванні з української мови взяли 323 407 осіб, що становить 97% від загальної кількості зареєстрованих. Минулого року явка учасників на тестування з цього предмета становила 95,9 %.

Як повідомляв УНН, польська письменниця з українським корінням Ольга Токарчук стала володарем міжнародної Букерівської премії-2018 за роман “Бігуни” (Flights в англійському варіанті).

Українські Національні Новини

Політика