ukenru
prezident-skhvaliv-dopusk-inozemnikh-viyskovikh-do-uchasti-v-navchannyakh

Президент схвалив допуск іноземних військових до участі в навчаннях

 • 15769 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Президент Петро Порошенко підписав закон про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2018 році для участі у багатонаціональних навчаннях. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані на сайті Верховної Ради.

"29.01.2018 повернуто з підписом від Президента", - йдеться у повідомленні щодо проходження документу.

Нагадаємо, закон передбачає проведення у 2018 році шести навчань, зокрема українсько-американських навчань "Сі-бриз". У них передбачено участь від Збройних сил України - до 1500 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою, до 30 кораблів (суден та катерів), до 10 літаків та вертольотів.

Від збройних сил США - до тисячі військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою, до 10 кораблів (суден та катерів), до 2 підводних човнів, до 10 літаків та вертольотів.

Від збройних сил держав-членів НАТО та держав-учасниць програми "Партнерство заради миру” - до 1200 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою, до 10 кораблів (суден та катерів), до 3 підводних човнів, до 10 літаків та вертольотів, багатонаціональних навчань "Світла лавина" за участю військовиків України, Румунії, Угорщини, Румунії, Словаччини.

Українські Національні Новини

Політика