ukenru
prezident-shri-lanki-zakhotiv-vidstavki-ministra-oboroni-i-glavi-politsiyi

Президент Шрі-Ланки захотів відставки міністра оборони і глави поліції

 • 11793 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Президент Шрі-Ланки Маїтріпала Сірісена попросив державного міністра оборони Хемасірі Фернандо і головного інспектора поліції Пуджіта Джаясундара піти у відставку. Про це з посиланням на власні джерела повідомило в середу видання Ada Derana, передає УНН.

"Президент попросив міністра оборони Хемасірі Фернандо і головного інспектора поліції Пуджіта Джаясундара подати у відставку", - відзначає видання з посиланням на джерела.

Водночас видання News First пише, що у листі президенту парламентар Віджеядаса Раджапакше закликав негайно заарештувати і притягти до відповідальності міністра оборони і головного інспектора поліції країни.

Парламентар зазначив, що вони несуть відповідальність за те, що "не передають подробиці про серйозну загрозу безпеці, від співробітників розвідки президенту і прем'єр-міністру".

Тим часом США вважають, що в Шрі-Ланці зберігається терористична загроза, цитує слова посла Сполучених Штатів у країні Алайни Тепліц Reuters.

"До цього ми не знали про ці атаки. Ми вважаємо, що досі продовжуються терористичні змови. Терористи можуть нанести удар без попередження. Типові місця - великі скупчення людей, громадські місця", - вказала дипломат.

Сьогодні у Шрі-Ланці продовжили проводити контрольовані вибухи підозрілих об'єктів та пакунків. Один з них підірвали у ресторані. Окрім того, у другій половині дня підірвали підозрілий мотоцикл у Петті, що є околицею Коломбо. Однак, за даними поліції, на ньому не було виявлено вибухових речовин.

Нагадаємо, раніше сьогодні контрольований вибух стався біля кінотеатру у Веллаваті, що є околицею шрі-ланкійської столиці Коломбо.

Вісім вибухів, по три з яких - у церквах і фешенебельних готелях, сталися 21 квітня у Шрі-Ланці, деякі з яких, за словами чиновників, були атаками терористів-смертників, розраховані на те, щоб була максимальна кількість жертв серед віруючих, які відвідували великодні богослужіння. Загинули щонайменше 359 людей.

"Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за вибухи у Шрі-Ланці.

Українські Національні Новини

Новини Світу