ukenru
prezident-sered-15-avtokefalnikh-pravoslavnikh-tserkov-zyavilasya-i-ptsu

Президент: серед 15 автокефальних православних церков з’явилася і ПЦУ

 • 17971 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. У неділю, 6 січня, після вручення Томоса постане Автокефальна Православна Церква України. Про це заявив Президент України Петро Порошенко, звертаючись до Вселенського Патріарха Варфоломія у Стамбулі під час церемонії підписання Томосу, передає УНН.

"Дякую Його Всесвятості Варфоломію за віру, любов до України та нашого народу, мужність розпочати процес надання Автокефалії Православній Церкві України, завершення якого ми святкуємо в ці дні", - наголосив Президент.

Він підкреслив, що після того, як чорнила підпису Його Всесвятості Вселенського Патріарха лягли на текст Томосу, "завтра, після його вручення, постане Автокефальна Православна Церква України" – церква, яка, за словами Президента, демонструє любов і забезпечує єдність держави.

"Я, читаючи передмову книги його Всесвятості, знайшов такі слова: війна во ім’я релігії є війна проти релігії. Я дуже поділяю ваші слова. Хочу сказати, що саме лювбов’ю і молитвою зараз об’єднується Україна. Це - великий день, і велика подяка всім, хто долучився до цього… Серед 15 автокефальних православних церков зараз з‘явилась Українська Православна Церква", - наголосив Президент.

Він висловив вдячність від імені українського народу Патріарху.

"В храмі Георгія Побідоносця ми почули молитву українською мовою. Ми дуже довго до цього йшли. Дорогі українці, це історична подія, це великий день, і сьогодні впевнений, що він назавжди увійде в історію", - зазначив Глава держави.

Нагадаємо, 5 січня у Стамбулі відбулося підписання Томосу Вселенським патріархом Варфоломієм.

Вітаю усіх нас із сьогоднішньою подією. Разом з вами з нетерпінням чекаю на вручення Томосу і Літургію, коли вперше будуть співслужити Вселенський Патріарх і Митрополит Київський і всієї України. Ця служба Божа стане наочним втіленням надій і сподівань України. pic.twitter.com/whRY9PpKQ5

— Петро Порошенко (@poroshenko) 5 января 2019 г.

Українські Національні Новини

Політика