ukenru
prezident-serbiyi-v-krayini-de-fakto-vvedeno-nadzvichayniy-stan

Президент Сербії: в країні де-факто введено надзвичайний стан

 • 194621 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Президент Сербії Олександр Вучич в ефірі з одного місцевих телеканалів заявив, що через кризу у світі в Сербії де-факто введено надзвичайний стан. Він оголосив про значні зміни в уряді Сербії, а також в уряді Белграда. Про це повідомляє УНН.

Деталі

Олександр Вучич заявив, що він незадоволений загальною атмосферою і не бачив такої істерії щодо Сербія вже давно.

Коментуючи заяву хорватського прем’єр-міністра, який сказав, що Сербія має бути обережною, яку сторону вона обирає, і що зараз не час для двох крісел, він зазначив, що командні тони йдуть із Хорватії, вже не як із дружньої та сусідньої країни.

Цитата

“Мене не особливо захоплюють їхні погрози та владний тон, я б хотів, щоб хтось з кимось хотів поговорити і зрозумів, що переговори корисні”, — зазначив президент Сербії.

Щодо відносин з росією, то він нагадав, що Сербія засуджує вторгнення в Україну, але росія є традиційним другом для країни.

Олександр Вучич висловив невдоволення, що деяким лідерам Європейського Союзу дозволено вести переговори з путіним, а Сербії - ні.

Президент наголошує, що його країна продовжить свою політику незалежного та автономного прийняття рішень, але також, що вона повинна дійти чіткого і недвозначного висновку і йти своїм європейським шляхом, як би суперечливо це не звучало.

Додамо

Сербія й надалі постачає російський газ. За словами Вучича, Сербія попросила також постачати їй додатково 800 млн кубічних метрів газу на рік.

Нагадаємо

Візит міністра закордонних справ росії сергія лаврова до Сербії був скасований через те, що країни навколо Сербії закрили свій повітряний простір для його літаків.

Українські Національні Новини

Новини Світу