ukenru
prezident-priznachiv-dovichni-derzhavni-stipendiyi-uchasnikam-drugoyi-svitovoyi-viyni

Кабмін підтримав указ Зеленського про довічні стипендії учасникам Другої світової війни

 • 17668 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Кабінет міністрів розглянув указ Президента України Володимира Зеленського про призначення довічних державних стипендій учасникам бойових дій у період Другої світової війни. Про це повідомляє пресслужба уряду, передає УНН.

"На засіданні уряду, 10 червня 2020 року, підтримано проект указу Президента України "Про призначення довічних державних стипендій учасникам бойових дій у період Другої світової війни 1939–1945 років", - йдеться у повідомленні Кабміну.

Згідно з текстом документу, довічні державні стипендії призначаються учасникам бойових дій у період Другої світової війни 1939-1945 років. Зокрема, йдеться про 27 людей - 24 чоловіки та 3 жінки.

Вказується, що даний проект розроблено з метою посилення державної підтримки учасників бойових дій у період Другої світової війни 1939–1945 років.

Зазначається також, що указом Президента України від 17 травня 2000 року №689 "Про заснування довічних державних стипендій для учасників бойових дій у період Другої світової війни 1939–1945 років" (зі змінами) засновано довічні державні стипендії, що виплачуються особам, які мають визначні заслуги та зробили вагомий внесок у розбудову Української Держави, в розмірі 100 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, незалежно від розміру одержуваної заробітної плати, пенсії або грошового утримання. На сьогодні це становить 1638 гривень. Державним бюджетом України щороку передбачено кошти на 100 довічних державних стипендій.

Нагадаємо, Рада зробила крок до підвищення стипендій дітям-сиротам.

Українські Національні Новини

Політика