ukenru
prezident-privitav-zavershennya-trialogu-schodo-bezvizu-dlya-ukrayintsiv

Президент привітав завершення тріалогу щодо безвізу для українців

 • 10255 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Президент України Петро Порошенко привітав завершення тріалогу Рада-Єврокомісія-Європарламент щодо безвізу для українців, передає УНН.

"Формальний, але важливий крок на шляху до довгоочікуваного в Україні рішення! Тепер слово за Європарламентом та Радою ЄС", - написав П.Порошенко у Twitter.

Формальний, але важливий крок на шляху до довгоочікуваного в Україні рішення!
Тепер слово за Європарламентом та Радою ЄС.

— Петро Порошенко (@poroshenko) 28 февраля 2017 г.

Нагадаємо, тріалог між органами Європейського союзу щодо узгодження візової лібералізації для громадян України завершився успішно

Відтак посли країн ЄС формально схвалять рішення про майбутній безвізовий режим для українців 2 березня, ще одна стадія схвалення відбудеться, найімовірніше, у травні.

Таким чином, це, як і прогнозували раніше, може означати, що громадяни України зможуть після набуття цим рішенням чинності скористатися з можливості безвізових короткотермінових (до 90 днів протягом кожних 180 днів) поїздок до країн “шенгенського простору” для власників біометричних паспортів без права працевлаштування орієнтовно з кінця червня чи початку липня.

Додамо, Європарламент підтримав механізм призупинення “безвізу”. Рада ЄС схвалила механізм призупинення і “безвіз” для Грузії 27 лютого.

Згідно з торішнім рішенням Ради ЄС, візова лібералізація з Україною має набути чинності лише синхронно з введенням в дію нового безпекового механізму ЄС. Він передбачає можливість призупинення дії безвізового режиму Євросоюзу з третіми країнами.

При цьому раніше на офіційному сайті Європарламенту як орієнтовна дата затвердження ЄС безвізового режиму для українців з’явилася дата 3 квітня 2017 року. У прес-службі ЄП заявили, що голосування Європарламентом щодо затвердження лібералізації візового режиму з ЄС для українців не було відтерміновано до квітня 2017 року, а дата помилкова. Згодом на сайті Європарламенту зникла дата розгляду “безвізу” Україні.

Також нагадаємо, президент ЄК Ж.-К.Юнкер пообіцяв вирішення питання “безвізу” Україні до початку літа.

Українські Національні Новини

Політика