prezident-portugaliyi-rozpuskaye-parlament-i-priznachiv-pozachergovi-vibori

Президент Португалії розпускає парламент і призначив позачергові вибори

 • 12181 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Президент Республіки Португалія Марселу Ребелу де Соуза оголосив, що розпускає парламент (Асамблея Республіки), а також повідомив про призначення дострокових виборів до законодавчих органів на 10 березня. Про це повідомляє громадське телерадіомовлення Португалії RTP, передає УНН.

Цитата

"Я висловився за розпуск Асамблеї Республіки і призначення виборів на 10 березня 2024 року", - заявив глава Португалії у зверненні до країни із Зали дас Бікас Паласіу-де-Белен у Лісабоні.

Марселу Ребелу де Соуза заявив, що сторони "однозначно підтримують" - в Державній раді була "рівна кількість голосів.

«Тому я зробив це за власним рішенням, здійснюючи повноваження, надані Конституцією Португальської Республіки», – заявив він.

Президент Республіки оголосив про рішення після зустрічі з Державною радою, яка тривала понад чотири години, і подякував Антоніу Кошта, який погодився залишатися виконувачем обов'язків прем'єр-міністра Португалії.

Довідково

Наразі це вже буде дев’ятий розпуск португальської Асамблеї Республіки, починаючи з 25 квітня 1974 року та другий указ Марселу Ребелу де Соуза, - обидва під час його другого президентського терміну, який розпочався в березні 2021 року.

Поточне рішення президента Португалії дає змогу затвердити державний бюджет до того, як "відставка прем'єр-міністра буде офіційно оформлена на початку грудня".

Нагадаємо

Прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта подав заяву про відставку після того, як став об’єктом розслідування правоохоронців щодо літієвих і водневих проектів. Прохання про відставку було прийнято президентом Португалії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мадриді сталися сутички демонстрантів проти амністії для сепаратистів із поліцією

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Авдіївці рф влучила в багатоповерхівку: загинуло двоє людей

     • 13892 переглядiв

    Загибель помічника Залужного: вже опитано понад 10 свідків

     • 18128 переглядiв

    Для президента власне виробництво зброї є пріоритетом - Єрмак

     • 12231 переглядiв