ukenru
prezident-pidpishe-soyevi-popravki-do-1-veresnya-bpp

Президент підпише "соєві поправки" до 1 вересня - БПП

 • 19768 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Президент України Петро Порошенко пообіцяв підписати законопроект, який дає право отримувати відшкодування ПДВ при експорті сої для виробників, які самостійно поставляють ці культури за кордон. Про це у коментарі УНН повідомив народний депутат від БПП Сергій Хлань.

Йдеться про ухвалений наприкінці травня законопроект №7403-д, який дещо пом'якшив прийняті торік зміни до Податкового кодексу України, названі в експертному середовищі "поправками Хомутинніка".

Згідно з Конституцією України, Президент мав підписати або ветувати закон протягом 15 днів з моменту його отримання. Проте, з тих пір, як спікер парламенту Андрій Парубій направив закон на підпис Президенту, пройшло понад три місяці, а інформація про подальшу долю закону на сайті ВР відсутня.

"Особисто я виступаю за те, аби ПДВ відшкодовувався аграріям. Те, що документ досі не підписаний, є технічним моментом.

Я та група депутатів від Херсонщини особисто спілкувалися із Президентом. Він нам сказав, що підпише законопроект, і дав право цю інформацію анонсувати", - розповів Хлань.

Утім, за словами нардепа, часу для підписання документу лишилося не так багато.

"Із 1 вересня, фактично, вступають у дію олійні правки. Тому ще є час до 1 вересня. Ми чекаємо, бо Президент наголосив і запевнив, що він підпише документ", - сказав він.

Українські Національні Новини

Економіка