ukenru
prezident-pidpisav-zakon-schodo-dostupu-do-infrastrukturi-telekom-provayderiv

Президент підписав закон щодо доступу до інфраструктури телеком-провайдерів

 • 8013 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Президент України Петро Порошенко підписав закон 1834-VIII про доступ до об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж, передає УНН з посиланням на сайт Верховної Ради.

Зазначається, що даний документ встановлює правові принципи доступу до інфраструктури об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики та особливості її використання з метою розвитку телекомунікаційних мереж, задоволення потреб споживачів телекомунікаційних послуг і розвитку інформаційного суспільства в Україні.

Крім того, визначається повноваження державних органів, органів місцевого самоврядування, права та обов'язки операторів, провайдерів телекомунікацій, а також інших фізичних або юридичних осіб, у власності (володінні) яких знаходиться інфраструктура об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики, відносно створення сприятливих умов її використання для потреб телекомунікацій.

Також, йдеться про встановлення можливих різновидів плати, визначення прав та обов’язків власників об'єктів інфраструктури, зокрема щодо відсутності дискримінації у наданні доступу телекомунікаційним провайдерам.

Як повідомляв УНН, Президент України Петро Порошенко сьогодні підписав закон щодо імплементації європейських екологічних норм про охорону середовища рідкісних видів тварин і рослин.

Українські Національні Новини

Політика