ukenru
prezident-kazakhstanu-pidpisav-zakon-pro-shiroku-amnistiyu

Президент Казахстану підписав закон про широку амністію

 • 6484 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв підписав закон, що передбачає широку амністію з нагоди 25-ї річниці проголошення незалежності країни, передає УНН з посиланням на "Радіо Свобода".

У відеозверненні Н.Назарбаєв заявив, що така амністія буде стосуватися приблизно 28 тисяч людей – і засуджених, і тих, хто ще чекає на суд. Із них близько півтори тисячі зможуть вийти на волю, але 80 відсотків звільнених все ж залишаться під наглядом.

Як зазначив президент, амністія стосуватиметься соціально вразливих верств – неповнолітніх, вагітних жінок і жінок із дітьми, інвалідів і людей літнього віку.

Також під амністію потраплять засуджені за економічні злочини. Проте, закон категорично забороняє амністувати засуджених за особливо тяжкі злочини.

Повністю будуть звільнені від покарання ті, хто скоїв нетяжкі злочини. Решті ухвалюватимуть індивідуальні рішення – чи теж звільнити повністю, чи пом’якшити покарання.

Нагадаємо, запропонований 17 серпня Президентом Таджикистану Емомалі Рахмоном законопроект “Про амністію” був підтриманий депутатами Маджлісі намояндагон республіки.

Українські Національні Новини

Новини Світу