ukenru
prezident-italiyi-doruchiv-eks-spivrobitniku-mvf-sformuvati-perekhidniy-uryad

Президент Італії доручив екс-співробітнику МВФ сформувати перехідний уряд

 • 8880 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. Президент Італії Серджо Маттарелла надав тимчасовому прем’єр-міністру Карло Коттареллі, екс-співробітнику МВФ, сформувати перехідний уряд, передає УНН з посиланням на DW.

За інформацією видання, президент Італії Серджо Маттарелла надав екс-співробітнику МВФ Карло Коттареллі мандат на формування перехідного уряду.

При цьому, як зазначає DW, сьогодні Коттареллі заявив, що готовий сформувати уряд, щоб провести у країні нові вибори, які мають відбутися восени цього або на початку наступного року.

Як повідомляв УНН, оголошений майбутнім прем’єр-міністром Джузеппе Конте відмовився формувати уряд, підвищивши шанси нових виборів до парламенту.

Нагадаємо, в березні поточного року в Італії пройшли парламентські вибори, за підсумками яких жодна з партій не отримала більшості. Правоцентристська коаліція на чолі з “Лігою Півночі” набрала 37% голосів, а євроскептики з “Руху 5 зірок” — 32,86%. Лідери обох політичних сил довгий час заявляли про прем’єрські амбіції, але 18 травня зійшлися на компромісній кандидатурі — Джузеппе Конте.

Українські Національні Новини

Новини Світу