ukenru
prezident-frn-zasterig-vid-rozirvannya-yadernoyi-ugodi-z-iranom

Президент ФРН застеріг від розірвання ядерної угоди з Іраном

 • 8441 переглядiв

КИЇВ. 7 травня. УНН. Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр нагадав про наслідки припинення ядерної угоди з Іраном. Про це УНН повідомляє з посиланням на Deutsche Welle.

Штайнмаєр в інтерв'ю німецьким ЗМІ напередодні нагадав про слова колишнього держсекретаря США Джона Керрі, який сказав, підписуючи угоду з Іраном: "Нам має бути зрозуміло, що цим підписом ми, ймовірно, запобігли війні".

"Потрібно пам'ятати, що могло відбутися, якщо ця угода розвалиться, а на Близькому Сході розпочнеться новий етап гонки озброєнь", - додав Штайнмаєр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсон впевнений, що відмова від ядерної угоди з Іраном буде помилкою

Президент Німеччини також пояснив, що змушує його турбуватися.

"Не те, що я бачу президента, який іноді пише дратівливі твіти", - сказав Штайнмаєр. Його хвилює те, що американська адміністрація "більше не розглядає нас як частину світової спільноти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон попередив про ризик війни в разі виходу США з іранської ядерної угоди

Раніше неодноразово повідомлялося, що Дональд Трамп може від імені США прийняти рішення вийти з ядерної угоди по Ірану. У відповідь президент Ірану Хассан Рухані заявив, що в цьому випадку Білому дому доведеться "покаятися, як ніколи раніше в своїй історії". Він підтвердив, що його країна готується до виходу США з угоди. Крім іншого, Рухані віддав певні розпорядження іранським ядерним відомствам, не повідомивши подробиці.

12 травня закінчується термін, відведений президентом США на те, щоб Америка та європейська трійка (Франція, Німеччина, Велика Британія) змогли домовитися про внесення змін в угоду з Іраном. В іншому випадку Трамп погрожує виходом з угоди.

Українські Національні Новини

Новини Світу